Pinda kippensoep

Voorgerecht voor 2 personen

 

Benodigdheden:

* ½ rode spaanse peper

* 1 kleine ui

* 1 eetlepel olie

* 1 teentje knoflook

* 1 kipfilet

* 1 tablet kippenbouillon

* 450 ml water

* 1 lente-ui

* 125 g taugé

* 1 eetlepel pindakaas

* 1 eetlepel ketjap

* ½ theelepel sambal

* kroepoek

 

Aan de slag!

Halveer de peper, verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes goudgeel. Pers de knoflook erboven uit en roer de peper erdoor. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze mee. Voeg het water, de bouillontablet en de taugé toe. Roer de pindakaas, de ketjap en de sambal door de soep. Kook de soep een minuutje door, zodat hij goed warm is, maar de taugé nog knapperig.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)