Tomaten kip parmezaan

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 2 geklopte eieren

* 80 gr geraspte Parmezaanse kaas

* 200 gr gekruide broodkruimels

* 6 kipfilets

* 1 eetlepel groentenolie

* 335 gr pastasaus (tomaat)

* 6 plakken Monterey Jack kaas

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 190 graden. Giet de geklopte eieren in een kom. Meng de Parmezaanse kaas en broodkruimels in een andere kom. Doop de kipfilets in de geklopte eieren en dan in de kaas/brood mix om ze te bedekken. Verwarm olie in een grote steelpan op een half-hoog vuur. Kook de kip en saus voor ongeveer 8 – 10 minuten per zijde of tot de kip gekookt is en de sappen vloeien. Giet de tomatensaus in een lichtelijk ingevette 9x13inch ovenschaal. Voeg de kip hier aan toe en leg een plak Monterey Jack kaas over elke filet. Kook dit 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de kaas volledig gesmolten is.

 

Eet smakelijk!

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)