Aardappelsoep met kabeljauw

Voorgerecht voor 4 personen.


Benodigdheden:

* 4 aardappelen

* 1 grote ui

* 200 gr kabeljauw

* 2 repen spek

* enkele takjes verse tijm

* 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie

* 1 dl witte wijn

* 1 theelepel roze peper

* 1 l bouillon (vis- of groentenbouillon)

* zout

 

Aan de slag!

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Hak de ui fijn. Haal het vel van en de graten uit de vis en snij deze vervolgens in blokjes. Snij het spek en de tijm fijn. Bak de ui samen met het spek en de tijm in de Bertolli Extra Vergine olijfolie tot de ui glazig is. Voeg dan de wijn toe en kook tot 1/3 in. Voeg er de aardappelen bij en kruid het geheel met de geplette roze peper. Roer en zet nog 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.

 

Eet smakelijk!

 



Maak jouw eigen website met JouwWeb