Hachee

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 500 gram uien, in ringen

* 500 gram sudderlappen, in stukjes

* Zout

* Peper

* 1 eetlepel bloem

* 6 eetlepels olijfolie

* 1 laurierblad

* 3 peperkorrels

* 3 kruidnagels

* 3 deciliter appelsap

 

Aan de slag!

Strooi het bloem, een beetje zout en peper over de stukjes vlees. Verhit ondertussen in een braadpan 4 olijfolie en roerbak hierin het suddervlees 10 minuten lichtbruin aan alle kanten. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en roerbak hierin de ui ringen ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens de gebakken ui ringen, de peperkorrels, het laurierblad en de kruidnagels, bij het suddervlees . Roer alles enige minuten flink om en schenk dan het appelsap erbij. Breng dan de hachee, al roerend aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Leg de deksel op de pan en laat de hachee in ± 1,5 uur gaar sudderen. Roer de hachee af en toe door.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


Maak jouw eigen website met JouwWeb