Aspergesalade met Hollandse Garnaaltjes

Salade voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 750 gram witte asperges

* sap van 1/2 citroen

* 4 eetlepels olijfolie extra vierge

* 1 theelepel Franse mosterd

* 2 sneden briochebrood

* 50 gram slamelange met jonge snijbiet en/of rucola

 

Aan de slag!

Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Kook de asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze onder stromend water voorzichtig koud zodat ze een knapperige beet houden. Klop een dressing van het citroensap, de olijfolie, de mosterd en versgemalen zout en peper naar smaak. Rooster het briochebrood en snijd elke toast in 4 repen. Leg de asperges met de slamelange en de garnalen op 4 borden en besprenkel met de citroendressing. Geef er de briochetoast bij.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)