Scampi met citroenschil

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 150 gr gemengde groene sla

* 1 citroen

* 1 teen knoflook

* 4 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie

* zout

* peper

* 600 gr scampi of reuzengarnalen

 

Aan de slag!

Was de slablaadjes en citroen. Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen. Hak de knoflook fijn. Meng de olijfolie met de knoflook, het citroensap, een snuifje zout en een gulle draai peper. Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden. Schik ze meteen op een bord samen met de sla. Giet de overblijvende marinade over de garnalen, strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


 


Maak jouw eigen website met JouwWeb