Italiaanse Pastasalade

Salade voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 400 gram droge mafalda, grote vlinderdas, of campanelle pasta

* 6 kopjes mesclun of andere groenten

* 1 kopje tomaten of kerstomaatjes

* 1/2 kopje verkruimelde Gorgonzola of feta kaas

* 3 eetlepels olijfolie

* 3 eetlepels witte wijnazijn of balsamico azijn

* kopje geroosterde pijnboompitten

* versgemalen zwarte peper

* zout

 

Aan de slag!

Bij het gebruik van mafalda pasta breek het in stukken van 2 tot 3 centimeter lang. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel het af met koud water waarna het weer afgegoten wordt. Pak een grote kom en voeg hier de gekookte pasta, mesclun, tomaten en kaas aan toe. Besprenkel het met olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de salade over vier borden. Bestrooi de salades met pijnboompitten.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)