Pannenkoekentaart

Nagerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

* ½ pak pannenkoekenmix (400 gram)

* 1 ei

* 400 ml halfvolle melk

* Zonnebloemolie (om in te bakken)

* 1 bakje amandelschaafsel (55 gram)

* 1 kg appels (bijvoorbeeld jonagold of braeburn)

* 150 gram suiker

* 1 vanillestokje

* 3 eetlepels slagroom

* 4 eetlepels calvados (brandewijn, slijter)

* 50 gram boter (gesmolten)

 

Aan de slag!

Maak eerst pannenkoekenbeslag, door de aanwijzingen op de verpakking te volgen. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak 10 pakkenkoekjes, liefst zo dun mogelijk. In een apart koekenpannetje rooster je het amandelschaafsel in 4 minuten goudbruin. Schil vervolgens de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes. Kook ze met 75 ml water op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Schep ze af en toe om. Voeg 125 gram suiker toe en draai het vuur hoog. Roer het tot een dikke moes. Zet de oven nu alvast op 190 °C. Neem een scherp mesje en snijd het vanillestokje doormidden. Schraap ook de merg eruit. Roer nu de calvados, de room en het merg door de appelmoes. Leg een pannenkoek in de ovenschaal en bestrijk deze met een laagje appelmoes. Bestrooi hem met amandelschaafsel en leg er een andere pannenkoek bovenop. Doe dit met alle pannenkoeken. Eindig met een pannenkoek en schenk hier boter overheen. Bestrooi de pannenkoekentaart met de resterende suiker. Zet het geheel nu in de oven en bak de taart in 30 minuten, tot de suiker bovenop de taart goudbruin is.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)