Oosterse karbonade met gember (van de barbeque)

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 110 ml sinaasappelsap

* 2 eetlepels ketjap

* 2 eetlepels verse gember, fijngesneden

* 2 eetlepels sinaasappelschil, geraspt

* 1 theelepel knoflook, fijngesneden

* 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden

* 1/2 theelepel gemalen chilipepers

* 1/2 theelepel zout

* 6 varkenskarbonades (lendestuk zonder bot)

 

Aan de slag!

In een ondiepe schaal sinaasappelsap, ketjap, gember, sinaasappelrasp, knoflook, chilipeper en zout mengen. Karbonades toevoegen en omdraaien zodat ze een laagje marinade krijgen. Afdekken en minstens 2 uur (of een nacht) onder regelmatig omdraaien laten marineren. De barbecue matig heet laten worden. Een rooster licht met olie invetten. De karbonades 5-6 minuten per kant tot gewenste gaarheid roosteren.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)