Tagliatelle

 

Benodigdheden:

* 220 gram tarwebloem

* 2 eieren

* 1 theelepel zout

* 1 theelepel olie

 

Aan de slag!


200 gram bloem zeven in een kom. Voeg het zout toe. Een kuiltje in de bloem maken en hierin de eieren breken. Voeg de olie toe. Van binnenuit beetje voor beetje mengen en kneden. Nog een beetje bloem toevoegen als het nog aan de handen plakt. Strooi een beetje bloem op het werkblad en kneed het mengsel in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie verpakt op een koele plaats een half uurtje rusten. Verdeel het deeg in twee porties. Strooi bloem op het werkblad deeg en deegroller en rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 mm. Leg de deegplakken op een met meel bestoven theedoek, snijdt in de gewenste lengte en breedte vorm en laat het drogen tot ze niet meer aan elkaar plakken. Breng in een grote pan circa 2 liter water aan de kook. Voeg een halve eetlepel zout toe. Doe de pasta in de pan en breng voorzichtig roerend het water weer aan de kook. Zet het gas lager, het water moet blijven koken en in circa 2 minuten (af en toe roeren) is de pasta gaar. In een vergiet gieten, afspoelen met koud water en uit laten lekken. De voor de maaltijd gewenste hoeveelheid warm houden in de pan.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)

Maak jouw eigen website met JouwWeb