Gepocheerde Peer

Nagerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

* 5 rijpe peren met steel

* 3 eetlepel citroensap

* 2 eetlepel fijna tafelsuiker

* 1 vanillestokje

* 4 eetlepel slagroom

* 2 eetlepel amandellikeur

* 50 gram suiker

* 75 gram pure chocolade

* 2 eetlepel boter

 

Aan de slag!

Als eerste moeten de peren natuurlijk geschild worden. Doe dit voorzichtig, laat de steeltjes netjes heel. Snij een dun plakje van de peer zodat deze kan blijven staan met het steeltje naar boven. Voeg direct wat citroensap toe aan de peer. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap vervolgens het merg eruit. Ondertussen kookt u ongeveer ¾ deciliter water met suiker (en later het vanillemerg). Wanneer alles kookt voegt u de peren toe aan het water en laat u ze afgedekt op zacht vuur staan. Na 15 minuten laat u de peren in de siroop afkoelen. De peren zijn al klaar, maar als je een écht lekker dessert wil serveren raden wij je aan om ook chocoladesaus toe te voegen. Doe alle bovengenoemde ingrediënten samen in een kom en verwarm dit boven een pan met heet water. Ondertussen blijf je roeren tot er een gladde saus ontstaat. Bij het serveren kunt u de chocoladesaus het beste los in een kom opdienen.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)