Kip met aubergine en tomaat

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 4 kipfilets

* 4 takjes verse rozemarijn

* 2 plakjes bacon

* 1 rode paprika

* 1 aubergine

* 3 tomaten

* 200 gr champignons

* 1 ui

* plantaardige olie

* ½ klein blikje tomatenpuree

* 1,25 ml kippenbouillon

* 4 eetlepels witte wijn

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200˚C. Was de paprika en aubergine en snijd deze in stukken. Snij de tomaten in vieren en halveer de champignons. Hak de ui grof. Doe het in een ovenschaal en besprenkel het geheel met wat olie. Schep de groenten goed om zodat de olie goed vermengd is met de groenten. Zet de schaal in de oven tot de groenten bruin en gaar beginnen te worden ( ong. 60 minuten). Schep de groenten tussen door een keertje om.  Meng de tomatenpuree met de bouillon en de wijn en giet dit over de groenten in de schaal. Zet 10 minuten terug in de oven. Snijd de bacon in de lengte doormidden. Wikkel om iedere kipfilet een reepje bacon en maak de uiteinden vast met een cocktailprikker. Stop een takje verse rozemarijn onder de bacon. Bestrijk een anti-aanbak koekenpan met olie en bak de kip op een matig vuur aan beide kanten goudbruin. Leg de deksel op de pan en laat de kip zo’n 10-15 minuten sudderen tot hij gaar is. Verwijder de cocktailprikkers. Schep wat van de groenten op een voorverwarmd bord en leg hier de kipfilet op. Serveer dit gerecht naar keuze met grof boerenbrood, rijst of pasta.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


Maak jouw eigen website met JouwWeb