Maïssoep met Kip

Voorgerecht voor 2 personen

 

Benodigdheden:

* 2 eetlepel chili-olie

* 1 ui

* ¼ theelepel kerriepoeder

* ¼ theelepel kurkuma

* 1 pinch chilipoeder

* 300 g mais uit blik

* 400 ml water

* 1 kipfilet

* zout en peper

* 100 ml finesse

 

Aan de slag!

Snipper de ui en fruit in 1 el olie in een soeppan. Voeg kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder toe. Laat de mais uitlekken en voeg samen met het bouillonblokje toe aan de ui. Schenk er het water bij en breng aan de kook. Kook zo'n 15 minuten tot de mais gaar en zacht is. Snij de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een pan 1 el olie en bak de kipblokjes rondom gaar en bruin. Haal zodra de mais gaar is de pan van het vuur en pureer de soep. Giet door een zeef en doe weer terug in de pan. Voeg de room en de gebakken kip toe en roer alles goed door elkaar. Warm de soep door, maar laat niet meer koken.

 

Eet smakelijk!