Varkenshaas Gevuld met Lente-ui en Ham

Hoofdgerecht voor 2 personen


Benodigdheden:

- 1 varkenshaasje van circa 300 gram

- 3 lente-uitjes

- 1 eetlepe abrikozenjam

- 25 gram boter

- 0,1 liter slagroom

- 3 theelepels sojasaus

- 1 plakje achterham

- zout en peper

- 2 eetlepels sherry

- cocktailprikkers

 

Aan de slag!

Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd de varkenshaas in de lengte tot op 1 cm in en klap het open. Meng de jam met de sojasaus en bestrijk het vlees ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snijd overhangende randjes weg en leg de lente-uitjes erop. Steek het varkenshaasje weer dicht met cocktailprikkers. Wrijf het vlees in met peper en zout.

Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Doe de deksel op de pan en laat het vlees in circa 15 minuten zachtjes gaar worden. Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten in tot een licht gebonden saus. Snijd de varkenshaas in plakken van circa 2,5 cm dik, rangschik ze op de borden en schenk de saus er naast.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)

Maak jouw eigen website met JouwWeb