Zalm met venkel

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 3 venkelknollen

* enkele twijgjes dille

* 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie

* zout & peper

* 4 stukken verse zalm van ongeveer 100 g

* 1 dl witte wijn

 

Aan de slag!

Verwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn. Bak de venkel eventjes in een pan in de Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er zout en peper aan toe en kook de venkel op een zacht vuur gaar. Voeg er dan de zalm aan toe samen met de wijn en kook nu op een hoger vuur gedurende 3 tot 4 minuten, terwijl je de ingrediënten goed door elkaar roert. Neem van het vuur en dien op met de dille. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)