Kabeljauw op een Bed van Groenten

Hoofdgerecht voor 2 personen


Benodigdheden:

- 2 stukken kabeljauwfilet van circa 150 gram

- knoflookolijfolie

- 1 eetlepel citroensap

- 400 gram gemengde groente (oa. champignons, prei, paprika, courgette, peultjes)

- 1 grote beker crème fraîche

- 1 eetlepel tomatenketchup

- 2 theelepels mosterd

- scheutje whisky

- peper en zout

 

Aan de slag!

Ovenschaal invetten met olijfolie. Kabeljauw wassen en besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout. Alle groenten (gesneden) even 5 minuten samen wokken in een beetje olie en op smaak brengen met peper en zout. Groenten in de ovenschaal leggen en kabeljauw op de groente leggen.

1 grote beker crème fraîche mengen met tomatenketchup, mosterd en whisky. Saus over de groenten en kabeljauw gieten en dan circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar laten worden.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)