Beenham met Appel uit de Oven

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

- 1 beenham of een stuk varkensfilet (circa 500 gram)

- 25 gram boter

- 3 rode uien

- 4 tenen knoflook

- 4 takjes rozemarijn

- 4 rode appels

- 250 ml droge witte wijn

- peper en zout

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor tot 175 graden. Beboter een grote ovenschaal met 1 eetlepen boter. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien elk in 8 partjes en de knoflook in plakjes. Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd elke appel in 8 partjes. Knip de takjes rozemarijn klein. Bestrooi het vlees met peper en zout en leg het in het midden van de ovenschaal, verdeel de appel en de ui er om heen.

Smeldt de boter in een pannetje, voeg de knoflook en de rozemarijn toe en schenk de wijn erbij. Verdeel dit mengsel over het vlees en dek de schaal losjes af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in het midden van de oven en braad het vlees in circa 35 minuten gaar. Verwijder de laatste 10 minuten het folie om het vlees knapperig bruin te laten worden.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)