Garnalen in Pikante Saus

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

- 1 kilo gamba's zonder kop

- 6 teentjes knoflook

- 6 eetlepels chili-olijfolie

- 6 eetlepels ketjap asim

- 2 eetlepels vissaus

- 2 eetlepels citroensap

- peper en zout

 

Aan de slag!

Doe de garnalen, na ze te hebben ontdooid, in een schaal. Pers de knoflook erover uit, brneg ze op smaak met peper en zout en besprenkel met citroensap. Meng 6 eetlepels chili-olijfolie, 6 eetlepels ketjap en 2 eetlepels vissaus en giet dit over de gamba's. Laat de gamba's tenminste 4 uur afgedekt in deze marinade staan, bij warm weer in de koelkast.

Doe een paar eetlepels van de marinade in de wok en laat deze goed warm worden. Bak een portie garnalen snel rood en haal ze uit de pan. Herhaal dit tot je alle gamba's hebt aangebakken. Doe ze vervolgens allemaal terug in de pan en laat ze op laag vuur nog ongeveer 10 minuten garen.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)

Maak jouw eigen website met JouwWeb