Appel cakejes

Nagerecht voor 6 personen


Benodigdheden:

* 1 appel

* 1 tl kaneel

* 1 zakje vanillesuiker

* 100 g suiker

* 1 snufje zout

* 115 g zelfrijzend bakmeel

* 1 ei

* 85 g boter

 

Aan de slag!

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in hele kleine stukjes (of rasp grof). Meng met de kaneel en de vanillesuiker. Laat even staan, zodat alle smaken intrekken.
Doe de suiker in een grote kom. Voeg het zout toe en zeef er het zelfrijzend bakmeel boven. Meng alles door elkaar. Doe het appelmengsel in een zeef en laat het overtollige vocht uitdruipen. Klop in een andere kom het ei los. Smelt in de magnetron de boter en meng deze door het losgeklopte ei. Roer het eiermengsel door de droge ingrediënten tot een dik beslag. Roer de appel erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de cakejes 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


Maak jouw eigen website met JouwWeb