Biefstuk met Cranberry-Portsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

- 4 biefstukken

- 250 gram verse cranberry's of 1 blik

- 1 dl sinaasappelsap

- 2 theelepels tijm

- 2 dl rode port

- 125 gram boter

- 1 eetlepel suiker

- 1 eetlepel maïzena

- peper en zout

- halve pot vleesfond

 

Aan de slag!

Cranberry's wassen en laten uitlekken. In een pan cranberry's met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in circa 10 minuten gaar koken. (Cranberry's uit blik natuurlijk korter) Cranberry's boven een andere pan door een zeef wrijven.

Fond: port en suiker door cranberrypuree roeren. Op hoog vuur circa 10 minuten inkoken. In een kopje maïzena los roeren met twee eetlepels water. Al roerend aan cranberrymengsel toevoegen en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout. Biefstukken bakken en op borden neerleggen en de saus eroverheen gieten.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


 



Maak jouw eigen website met JouwWeb