Brusselse wafels

Nagerecht voor 10 personen


Benodigdheden:

* 4 zoete zachte wafels

* 1 eetlepel suiker

* 1 theelepel kaneelpoeder

* 2 eetlepels boter

* 1 eetlepel marmelade

 

Aan de slag!

Eerst maak je de wafels lekker warm en knapperig in een oven van ongeveer 200 graden. Eventueel kan je er ook voor kiezen om de wafels te roosteren in bijvoorbeeld een broodrooster. Meng vervolgens de suiker met het kaneelpoeder en roer de boter door de marmelade. Wanneer je dit gedaan hebt doe je de combinatie van suiker, kaneelpoeder, boter en marmelade over de wafels. Dit was alles. Nu ben je al klaar en kan je ze presenteren. Indien je eens wat anders wil proberen kan je in plaats van wafels voor wentelteefjes kiezen. Snijd dan 8 sneetjes oud witbrood in brede repen. Week ze vervolgens in 2 deciliter melk gemengd met 2 geklopte eieren en 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel en bak het geheel goudbruin in ongeveer 50 gram boter. Eventueel kan je hier ook nog wat vanillekwark bij doen.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)