Carpaccio

Voorgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 1 teentje knoflook, fijngehakt

* 1 dl olijfolie

* 250 gr ossenhaas

* 2 eetlepels pijnboompitten

* 100 gr rucola (raketkruid) of waterkers

* 2 eetlepels kappertjes (potje)

* 125 gr stukjes parmezaanse kaas

 

Aan de slag!

Ga allereerst de knoflook met de olie mengen. Bereid de ossenhaas voor en leg het een paar minuten in de diepvries, daarna kunt u de ossenhaas een heel dunne plakken snijden en uiteindelijk kunt u deze plakken verdelen over degenen die mee eten. U kunt het eventueel tussen plastic leggen en als u er met een deegrol opslaat kunt u het langzaam pletten, zodat het dunne stukken worden. Dan beginnen we met het klaarmaken van de borden. Bestrijk de borden met knoflookolie. Daarna kunt u de plakken ossenhaas, die inmiddels klaar zijn over het bord verspreiden. Leg ze een klein deel onder elkaar en verdeel het goed en eerlijk over de borden. Zorg dat het er netjes uit komt te zien. Leg dan de pijnboompitten in een koekenpan en zorg dat ze ongeveer goudgeel worden. Daarna kunt u netjes de pijnboompitten over de borden stromen. U kunt de rucola op de borden leggen als toefje. Daarna de kaas erover schaven en zorg dat het er mooi uit ziet.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)