Varkensmedaillons met Champignons en Uien

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

- 2 varkenshaasjes van ongeveer 300 gram

- 1 doosje champignons

- 3 teentjes knoflook

- 2 grote uien

- 50 gram boter

- Maggi kruidenmelange voor vlees

- 3 eetlepels olijfolie

 

Aan de slag!

Snijd de champignons in plakjes en de uien in ringen. Bestrooi de varkenshaasjes rijkelijk met de Maggi kruiden. Doe 3 eetlepels olijfolie in de pan en bak de champignons en de uien goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en laat die even mee bakken. Zet dit afgedekt weg tot gebruik. Laat de boter goudbruin worden en bak de varkenshaasjes om en om tot ze mooi van kleur zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en snijd ze in reepjes van circa 2,5 centimeter dik. Laat dit afgedekt staan (bij warm weer in de koelkast).

Maak de boter weer warm en doe de reepjes varkenshaas terug in de pan en bak ze weer snel om en om goudbruin. Zet het vuur laag en doe de uien en champignons erbij en laat dit vervolgens nog ongeveer 5 minuten garen.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)