Chocolademousse

Nagerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

* 75 g witte marshmallows

* 25 boter

* 50 g pure chocolade

* 75 g melkchocolade

* 30 ml kokend heet water

* 140 ml slagroom

* ¼ tl vanille-extract

* witte chocolade

 

Aan de slag!

Snij de marshmallows in 4 kleinere stukjes. Doe ze samen met de chocolade, boter en water in een pan met dikke bodem. Zet de pan op middelhoog vuur. Roer af en toe tot alles is gesmolten. Haal de pan van het vuur een laat enkele minuten afkoelen. Klop de slagroom met het vanille-extract stijf en spatel er voorzichtig het chocolademengsel door tot een gladde massa. Breng over in een spuitzak en vul er de amuseglaasjes mee. Zet tot gebruik in de koelkast. Rasp er voor het serveren nog wat witte chocolade overheen

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)