Lasagne met vis

Hoofdgerecht voor 2 personen

 

Benodigdheden:

* 400 g koolvis filet (diepvries)

* 1 citroen

* 1 blikje tonijn op olie

* 1 ui

* 750 ml water

* 6 tomaten

* 1 tablet visbouillon

* 1 el pesto

* 50 ml bleu band finesse

* 100 g garnalen

* verse lasagne

* 100 ml crème fraîche

* 50 g parmezaanse kaas

 

Aan de slag!

Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Laat de koolvis ontdooien. Was de citroen en snij in plakken. Laat de tonijn uitlekken; vang het vocht op. Snipper de ui. Breng het water aan de kook. Kruis de tomaten in en dompel ze 1 minuut in ket kokende water. Schep de tomaten uit het water en verwijder de velletjes. Los de bouillon op in het kokende water en voeg de citroen toe. Pocheer de koolvis 3 minuten. Schep uit het kookwater en laat afkoelen. Snij de tomaten in stukjes. Verhit in een pan 1 eetlepel van het tonijnvocht. Fruit de ui en voeg de stukjes tomaten toe. Voeg 2 eetlepels kookvocht toe en laat 10 minuten sudderen. Meng in een kom de pesto, finesse, tonijn en garnalen. Vlok de koolvis en voeg samen met de tomaten toe aan de saus. Vet een ovenschaal in met de olie van de tonijn. Leg 1 laag lasagne in de school. Bestrijk met crème fraîche. Beleg met een laag vis. Bouw laagje voor laagje op, en eindig met de crème fraîche. Bestrooi met kaas en bak 20 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


Maak jouw eigen website met JouwWeb