Champignonsoep

Voorgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

* 250 g champignons

* 1 bakje gemengde paddenstoelen

* 20 g boter

* 20 g bloem

* 1 tablet kippenbouillon opgelost in 400 ml heet water

* olie of boter om in de bakken

* gemalen peper

 

Aan de slag!

Snij de champignons in 2 of 4 stukken. Hou 2-3 mooie exemplaren apart. Bak de stukken in de koekenpan even aan. Breng over in de soeppan en voeg de slagroom toe. Laat zo'n 5 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Maak een roux door de boter in de steelpan te laten smelten. Laat een beetje bruisen, maar niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak al roerende 2 minuten. Laat niet verkleuren. Voeg in delen de bouillon toe aan de roux. Roer telkens goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. (Toch klontjes? Roer dan stevig door met een garde, maar let op; heet!) Voeg toe aan de soeppan. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Snij/scheur de apartgehouden champignons en de gemengde paddenstoelen in plakjes en stukjes. Bak ze in delen in de koekenpan tot ze bruin kleuren. Voeg toe aan de soep. Breng op smaak met peper (de bouillon is al zout).

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)