Hazelnoot Taart

Nagerecht voor 8 à 10 personen


Benodigdheden:

* 200 gram Roomboter

* 300 gram Suiker

* 2 stuk Vanille stokjes

* 4 hele eieren

* 200 gram hazelnoot praline of nutella

* 20 gram bakpoeder

* 250 gram bloem

* 100 gram hazelnoten (gepeld)

 

Aan de slag!

Gebruik voor dit recept een basis deeg recept, al afgebakken.


Oven voorverwarmen op 170 graden. Meng de boter, suiker en uitgeschraapte vanille merg tot een witte crème. Hazelnoten even roosteren in de oven of koekenpan, na afkoelen in doek doen, stuk slaan met deegroller of pannetje. één voor één de eieren toevoegen wanneer de machine draait (niet te hard) wanneer de eieren zijn opgelost praline/ pasta erbij. Goed op laten lossen, daarna beetje bij beetje bloem en bakpoeder erbij mengen. Giet het mengel voorzichtig in de afgebakken taartbodem, taart 40 minuten bakken, hij mag nog een beetje zacht van binnen zijn.

 

Eet smakelijk!

 


(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)