Mosselsoep

Voorgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 1 kg mosselen

* 1 grote ui

* Peper

* Zout

* 1 liter water

* 2 stukken wit van prei

* 20 gr boter

* 50 gr boter

* 50 gr bloem

* 1/4 liter wijn

* 1 dl room

* 1 eierdooier

* 25 gr peterselie

 

Aan de slag!

Zet de mosselen een uur lang in koud water met zout en kijk ze daarna goed na. Maak de ui schoon en snijd deze in grote stukken. Doe de mosselen, samen met de ui, de peper en het zout in en een liter water in een kookpan en laat het gaar koken. Maak de prei schoon en fruit deze in een klein beetje boter. Smelt 50 gram boter en voeg hier tijdens het roeren de bloem aan toe. Giet het kookvocht van de mosselen hierbij door een zeef. Zorg dat het geheel ongeveer één liter is. Voeg dit roerend toe aan de bloem met boter en ontdoe de mosselen van scheld en baard. Doe de mosselen, wijn en de prei bij elkaar en klop de room en eierdooier los in een soepterrine. Giet de soep hier overheen en voeg wat gehakte peterselie toe aan de soep.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)