Gegrilde tonijn met balsamicoazijn

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 4 stukken verse tonijn (4 x 100 g), van het lichts

* 4 x een handvol slablaadjes

* 1 knoflookteen - gesnipperd

* zout & peper

* 1 eetlepel balsamico azijn

 

Aan de slag!

Verse tonijn is een schitterende vis. Geen wonder dat hij ook de steak van de zee genoemd wordt. Hij is lekker zowel rauw als gebakken. Dit is een basisrecept voor tonijn zodat je hem op zijn best smaakt. Spoel de tonijn onder koud stromend water en verwijder eventueel het vel. Was en droog de sla. Giet de Bertolli Extra Vergine olijfolie in een diep bord en meng de sla met wat zout, peper en de knoflook. Voeg er de vis bij. Verhit een grillpan. Schroei de tonijn aan alle zijden dicht en besprenkel de tonijn met wat balsamico azijn. Neem van het vuur en laat de tonijn 2 minuten rusten. Snij de tonijn in schijven van 1 cm en schik ze naast de sla. Giet het braadvocht over de tonijn. Maak dit gerecht af door het te serveren met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)