Chili groenten noodles

Voorgerecht voor 4 personen.

 

Benodigdheden:

* 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes

* ½ rode chili. fijn gesneden

* 1 lente uit, fijn gesneden

* ½ theelepel Chinese 5 spijzen

* 1 theelepel zoete soja saus

* 2 eetlepels zoete chili en knoflook roerbak dip

* Genoeg lichte zonnebloemolie om 4x te besprenkelen

* 200 gram pak choi, in blaadjes gebroken

* 1 rode peper, fijn gesneden en zonder zaadjes

* 100 gram Shiitake paddenstoelen

* 225 gram gesneden bamboo scheuten in water (afgegoten)

 

Aan de slag!

Kook een pan met water en verwarm een anti-aanbak wok. Mix de sesamzaadjes, rode chili, lente uitjes, Chinese 5 spijzen, soja saus en zoete chili saus. Zet dit vervolgens apart. Doe de noodles in het kokende water en kook tot de noodles tot deze zacht zijn (volg de instructies op de verpakking) en giet ze af. Besprenkel de wok met olie en, wanneer dit heet is, roerbak alle groente voor 3 – 5 minuten tot deze zacht zijn. Meng deze met noodles en de dressing.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)