Quiche met zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 250 gram zalmfilet, in stukjes

* 1 pakje slagroom

* 4 plakjes bladerdeeg, ontdooit

* 50 gram boter, gesmolten

* peper

* zout

* chilipoeder

* 3 eiereen

* 3 lente uitjes, gesnipperd

* 0,5 sinaasappel, sap + rasp

* 4 kleine ovenschaaltjes

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden.Bestrijk vervolgens de plakjes bladerdeeg met de gesmolten boter en leg ze met de ingevette kant naar beneden in de ovenschaaltjes. Doe vervolgens de zalmstukjes in een schaal en meng er 2 eetlepels sinaasappelsap en naar smaak zout, peper en chilipoeder door. Klop in een andere schaal de eieren los en meng er de slagroom en de sinaasappelrasp door. Verdeel vervolgens het eimengsel over de ovenschaaltjes en leg het zalmmengsel er boven op. Verdeel de gesnipperde lente ui over de schaaltjes en bak de quiche in 25 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin van kleur.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)