Spinazietaart

Hoofdgerecht voor 6 personen

 

Benodigdheden:

* 1 ½ kilo jonge spinazie

* 2 theelepels olijfolie

* 1 ui, fijngehakt

* 4 lente-uitjes, gehakt

* 750 gr magere hüttenkäse

* 2 eieren, losgeklopt

* 2 tenen knoflook uit de knijper

* een snufje nootmuskaat

* 15 gr verse muntblaadjes, fijngehakt

* 8 vellen filodeeg

* 30 gr boter gesmolten

* 40 gr vers broodkruim

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal van 1½ liter inhoud licht in met olie. Was de spinazie en doe hem in een pan. Leg de deksel op de pan en laat de spinazie 2-3 minuten slinken. Giet de spinazie over in een vergiet, pers er zoveel mogelijk water ui en hak de uitgeknepen spinazie grof. Verhit de olie in een kleine pan. Voeg de ui en de lente-uitjes toe en bak deze in 2-3 minuten gaar.Doe ze met de gehakte spinazie in een kom. Schep de hüttenkäse, eieren, knoflook, nootmuskaat en munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter. Vouw het vel in de breedte dubbel en bekleed er de bodem en wand van de schaal mee. Herhaal dit met nog drie vellen. Strooi het broodkruim over het deeg uit en schep hier de aangemaakt vulling op. besmeer weer een vel filodeeg met boter, vouw dubbel en leg deze op de vulling. Herhaal dit met de overgebleven filodeeg vellen. Als je klaar bent bestrijk je de bovenste deegvel aan de bovenkant ook in met boter en kerf er met een scherp mes een ruitpatroon in. Bak de spinazie taart in een voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin. Serveer de taart warm.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)