Rosbief met chutney

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* stuk rosbief van 1 kilo

* zout en peper

* 10 eetlepels sojaolie

* 4 sjalotjes

* 6 zure appels

* 1 knoflookteentje

* 200 gr rozijnen

* 1 theelepel kurkuma ( koenjit)

* 1 gedroogde Spaanse peper

* 0,75 ml witte wijn

* sap van een ½ citroen

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220˚C. Dep het vlees met keukenpapier droog en wrijf het in met zout en peper. Verhit in een grote braadpan 6 eetlepels olie en schroei het vlees op hoog vuur aan alle kanten dicht. Leg het vlees in een ovenschaal en braad het gedurende 30 minuten op de onderste richel in de oven. Ben je in het bezit van een vlees thermometer, dan zijn dit de kerntemperaturen voor rosbief: 50 ˚C voor rode rosbief en 55 ˚C voor roze rosbief. Maak ondertussen de chutney, hak de sjalotten heel fijn. Schil de appels en snijd ze in kleine  blokjes. Verhit 4 eetlepels olie in een steelpan en bak de sjalotten tot de bruin zijn. Voeg de appel toe en laat op matig vuur zacht worden. Pers het knoflookteentje en hak de Spaanse peper fijn. Voeg de knoflook, rozijnen, kurkuma, Spaanse peper en de wijn bij de appel. Laat alles 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 15 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de rozijnen-chutney.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)