Lamsrib met lentegroenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* Lamsrib stuk van 750 gr

* zeezout & peper

* 2 eetlepels olijfolie

* 2 teentjes knoflook

* 4 takjes tijm

* 4 takjes rozemarijn

* 4 takjes dragon

* 5 cl Pernod ( anijslikeur)

* 250 gr dunne groene baby asperges

* 250 gr sugar snaps

* 250 gr wortelen

* 1 mango

* 5 takjes munt

* cayennepeper

* 2 eetlepels witte balsamico azijn

* 50 gr ongezouten cashewnoten

* 3 eetlepels olijfolie

 

Aan de slag!

Kruid het lamsrib stuk met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het lamsrib stuk snel aan alle kanten bruin aan. Haal het vlees uit de pan en leg het een in een ovenschaal. Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn. Was de tijm, rozemarijn en dragon en droog de kruiden met wat keukenpapier af. Trek de blaadjes van de stelen en hak ze fijn. Verdeel dit over het vlees. Besprenkel het vlees daarna met de Pernod en bak het in een voorverwarmde oven op 200˚C in ongeveer 5-7 minuten roze. Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 min. laten rusten. Was de asperges, verwijder indien nodig de uiteinde. Was de sugar snaps. Schil de worteltjes en snij ze in dunne reepjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de munt, dep droog en trek de blaadjes van het takjes en snij grof. Kruid de mango met de witte balsamico azijn, de munt, het zout en de cayennepeper. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Bak de groenten in hete olie gedurende 6-8 minuten. Voeg de mangosaus toe en verwarm deze even mee. Snij het lamrib stuk in stukken en serveer deze met de groenten. Bestrooi de groenten met de geroosterde cashewnoten.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)