Pittige pindakip

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 300 gr kipfilet

* 150 gr ongezouten pinda’s

* 1 vers rood pepertje

* 1 groen paprika

* 2 eetlepels arachideolie

* 150 ml kippenbouillon

* 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

* 1 eetlepel lichte sojasaus

* 1½ theelepel lichtbruine suiker

* 2 teentjes knoflook, gekneusd

* 1 theelepel rijstwijnazijn

* 1 theelepel versgeraspte gember

* 1 theelepel sesamolie

 

Aan de slag!

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snij het rode pepertjes in ringentje en verwijder de zaadjes. Was de paprika, verwijder het zaad en snij de paprika in reepjes. Verhit de arachideolie in een hete wok of koekenpan met dikke bodem. Roerbak de pinda’s 1 minuut. Haal de pinda’s uit de pan en zet te opzij. Doe de helft van de pinda’s in een keukenmachine en laat draaien tot een gladde massa. Voeg indien nodig een beetje bouillon toe om een smeuïge pasta te krijgen.  Doe de kipreepjes in de wok en bak deze 1-2 minuten. Voeg het rode pepertje en de paprika toe en roerbak 1-2 minuten. Haal dit uit de wok en zet even opzij. Doe voor de saus de kippenbouillon, rijstwijn, sojasaus, lichtbruine suiker, knoflook, gember en rijstwijnazijn in de wok. Verwarm de saus maar laat deze niet koken. Roer de pindapasta en de overige hele pinda’s en het kipmengsel erdoor. Roer alles goed door elkaar en verwarm het geheel.  Sprenkel wat sesamolie over het gerecht en schep het over in een voorverwarmde schaal. Serveer met gekookte rijst.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


Maak jouw eigen website met JouwWeb