Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Voorgerechten » Knoflooksoep




Knoflooksoep

Voorgerecht

 

Benodigdheden:

* 3 eetlepel boter

* 3 eetlepel bloem

* 5 tenen knoflook

* 1/4 deciliter water

* 1/2 liter melk

* 2 eieren

* 1 eetlepel azijn

* bouillonpoeder voor 1 liter

 

 

Aan de slag!

Smelt de boter doe het meel daarbij zodat deze kruimig wordt. Maak de knoflook schoon en pers deze en voeg bij de kruimige bloem, smoor dit even aan maak er nu een rou van met toevoeging van het water en de melk, maak op smaak met het bouillon poeder. Splits de eieren, roer het wit door de hete soep deze vormen dan slierten. Het eigeel opkloppen met 1 lepel azijn en die aan de soep toevoegen net voor het opdienen.
Maak de soep niet te dun.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)