Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Salades » Huzarensalade




Huzarensalade

Benodigdheden:

* 50 gram gekookt vlees of ham

* 1/2 lepel azijn

* 1 dl mayonaise/fritessaus

* paar augurken en zilveruitjes

* peper en zout

 

bovengenoemde allemaal op iedere 100 gram aardappels.

 

Aan de slag!

Snijd het vlees of de plak ham en de aardappels fijn. Meng ze met azijn en mayonaise/fritessaus. Snijd de augurken en de uitjes in stukjes. Vermeng alle ingrediënten en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg zo nodig nog azijn of mayionaise/fritessaus toe.

 

Voor de garnering:

* 1 hardgekookt ei

* 1 blikje sardientjes

* 1 tomaat

* sla, peterselie en augurk

 

Schik een paar schoongewassen blaadjes sla op een bord. Snijd de tomaat, de augurk en het ei in plakjes. Maak het blikje sardientjes open en laat eventueel de olie eraf lopen. Plaats de salade op het bord en garneer met de plakjes tomaat, ei en augurk, de peterselie en e sardientjes

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)