Bloemkoolsalade met Garnalen
Salade voor 4 personen
Benodigdheden:
* 1 kleine bloemkool
* 300 g groene boontjes
* 1 volledige krop sla
* 400 g ongepelde reuzengarnalen
* tijmblaadjes
* 1 lente-ui
* 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie
* zout
Aan de slag!
Bloemkool is niet bepaald een populaire groente en niemand weet waarom. Als je deze salade eenmaal hebt geproefd, dan denk je ongetwijfeld veel positiever over bloemkool. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoelen. Blancheer de boontjes en spoel ze af met zeer koud water. Snij de sla. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg ze in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Goed mengen. Strooi er de (verse) tijmblaadjes en gehakte lente-ui over. Breng op smaak met de Bertolli Extra Vergine olijfolie en zout. Onmiddellijk opdienen. Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Eet smakelijk!
(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)