Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Voorgerechten » Bloemkoolsoep




Bloemkoolsoep

Voorgerecht voor 6 personen

 

Benodigdheden:

* 1 bloemkool

* 2 uien

* 3 teentjes knoflook

* 1 prei (alleen het witte gedeelte)

* 1 eetlepel olie

* 1 volle theelepel ansjovispasta (of een half blikje ansjo

* 1 bouillonblokje

* 40 g boter

* 40 g bloem

* zout en peper

* 1 bakje cocktail-cervelaatworstjes

* 1 pakje room

 

Aan de slag!

Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de knoflook en snij door midden. Was de prei en snij in ringen. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Snij ook de stronk in stukken. Verhit de olie in een grote pan en meng deze met de ansjavispasta. Voeg de ui en knoflook toe. Fruit deze aan en voeg de prei toe. Laat een minuutje al roerende bakken. Voeg de bloemkool toe. Vul de pan met water tot de bloemkool net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Neem voordat de bloemkool gaar is 2 tot 3 grote roosjes uit de pan en snij de bovenste bloemige delen eraf. Doe de stronkjes weer terug in de pan. Verwijder een groot deel van het kookvocht uit de pan. Pureer de groenten zodra ze gaar zijn met een staafmixer (heet!) Laat de boter op een laag vuur smelten. Voeg de bloem toe en laat deze even garen, maar niet bruin worden. Voeg het kookvocht in delen bij de roux. Roer telkens tot alle vocht is opgenomen en een gladde saus ontstaat. Klontjes? Roer even flink door met een garde (let op: warme spetters) Roer de gebonden bouillon door de bloemkoolpuree. Breng op smaak met zout en peper. Snij de cervelaat in kleine stukjes (2x in de lengte en dan in stukjes). Roer deze samen met de room en de apart gehouden bloemkool door de soep. Laat nog even doorwarmen en serveer met wat (kaas)croutons.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)