Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Voorgerechten » Asperge tonijnsoep




Asperge tonijnsoep

Voorgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 1 ei

* 0,5 rode paprika

* 1 blikje tonijn naturel á ca. 200 gram

* 1 pakje aspergesoep

* 0,5 theelepel kerriepoeder

* 1 dl droge witte wijn

* 4 takjes peterselie

* 4 eetlepels zure room

 

Aan de slag!

Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Bereid de aspergesoep volgens gebruiksaanwijzing en roer de kerriepoeder, paprika, tonijn en wijn erdoor. Kook de soep nog ca. 3 minuten heel zachtjes. Pel intussen het ei en prak het heel fijn. Knip de peterselie fijn. Schep de soep in diepe borden en strooi het ei en de peterselie erin. Eventueel kunt u in elk bord een eetlepel zure room scheppen. Geef er driehoekjes geroosterd brood bij.

 

Eet smakelijk!