Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Voorgerechten » Erwtensoep




Erwtensoep

Voorgerecht voor 6 personen

 

Benodigdheden:

* 1 pond spliterwten

* 1 pond schouderkarbonade

* 2 speklapjes

* kant en klaar erwtensoep-groentepakket

* 1 rookworst

* 1 grote aardappel

* 3 rundvleesbouillonblokjes

* 2 tuinkruidenbouillonblokjes

* zout/verse peper

* laurierblaadje

 

Aan de slag!

Zet de gespoelde spliterwten op met 2 liter water en een klein beetje zout. Voeg de karbonades, speklapjes, bouillonblokjes en het laurierblad direct toe. Laat het geheel nu afgedekt in ongeveer 45 minuten gaarkoken. Roer het geheel zo nu en dan wel even om. Haal met een schuimspaan het schuim eraf. Haal na 45 minuten het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Breng de soep weer aan de kook, ditmaal met fijngesneden vlees, het groentepakket, de aardappelblokjes en de in stukjes gesneden rookworst. Laat het geheel nu nog ongeveer 25 minuten koken. Neem nu het laurierblad uit de pan en breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)