Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Hoofdgerechten » Kaasfondue




Kaasfondue

Benodigdheden:

* 5 dl droge witte wijn

* 450 gram geraspte gruyère

* 450 gram geraspte jong belegen kaas

* maïzena

* peper, zout en nootmuskaat

* 1 borrelglaasje kirsch

* 1 teentje knoflook

* stokbrood

 

Aan de slag!

Wrijf een kaasfonduepan of een pan met een dikke bodem in met een teentje knoflook. Maak de wijn in de pan warm, maar laat hem niet koken. Voeg al roerend met een houten lepel de kaas toe en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is. Verwarm het geheel tot de kaas opkomt. Maak het mengsel dikker door al roerend wat aangemaakte maïzena toe te voegen. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg voor het serveren een glaasje kirsch toe. Serveren met stokbrood.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)

Maak een Gratis Website met JouwWeb