Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Hoofdgerechten » Vlaamse frieten met canjunkruiden




Vlaamse frieten met canjunkruiden

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 1 kg grote vastkokende aardappelen

* 1½ eetlepel canjunkruiden

* zout

 

Aan de slag!

Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water. Snijd de aardappelen in plakken van ongeveer 1½ cm dikte en snijd deze plakken daarna in repen van 1½ cm dikte. Kook de aardappelrepen in weinig water met zout in ca 5 minuten half gaar. Laat de aardappelrepen goed uitlekken in een vergiet. Spreid ze daarna uit op een schone droge theedoek en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Strooi de cajunkruiden over de aardappelrepen. Verhit de frituurolie op 175˚C en bak de frieten in vier porties, in de olie goudbruin en gaar. Doe de Vlaamse frieten in een voorverwarmde schaal en strooi er eventueel nog wat zout over.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)