Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Hoofdgerechten » Vleesbrood met cheddar




Vleesbrood met cheddar

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden:

* 600 gr rundergehakt

* 100 gr cheddar, geraspt

* 1 ui

* 1 rode paprika

* 1 gele paprika

* 4 eetlepels olie

* 100 gr doorregen spekblokjes

* 2 witte sneetjes brood, korst verwijderd

* beetje melk

* 2 eieren

* 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

* zout

* peper, versgemalen

 

Aan de slag!

Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en smoor de groenten hierin gaar. Week het brood in wat melk en knijp het brood uit. meng het brood met de eieren en de peterselie. Meng het rundergehakt, de spekblokjes ( snij deze indien nodig nog wat kleiner) en de kaas door  elkaar. Meng hier de gesmoorde groenten en het broodmengsel door. Kruid het geheel met zout en peper en meng alles nogmaals goed door. Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bestrijk een rechthoekige bakvorm ( bv een cake of brood bakblik) in met de rest van de olie en leg hier het gehaktmengsel in. Druk goed aan. Bak het gehaktbrood in ± 50 minuten gaar. Haal het gehaktbrood uit het bakblik en snij er plakken van.

 

Eet smakelijk!

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)


Maak een Gratis Website met JouwWeb