Kokenvoorklunzen.jouwweb.nl
Home » Hoofdgerechten » Grietfilet met Rode Wijnsaus




Grietfilet met Rode Wijnsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

- 4x 150 gram grietfilet (of andere platvis)

- olijfolie

- 2 dl. rode wijn

- 2 eetlepels rode port

- 125 gram boter

- 2 sjalotjes

- peper en zout.

 

Aan de slag!

Kook de rode wijn samen met de port en de fijngesneden sjalot in tot 1 dl. Voeg al kloppend, ijskoude boter in klontjes toe, tot er een gladde saus ontstaat. Breng verder op smaak met peper en zout. Zeef de saus en houd hem warm. Laat de saus niet meer koken om schiften te voorkomen.

Bak de visfilet in een pan met weinig olijfolie circa 2 minuten aan beide kanten, tot de vis goudbruin en krokant is en kruid met peper en zout. Giet de wijnsaus naast de vis

 

Eet smakelijk!