Varkensfilet met Honing en Ketjap

Hoofdgerecht voor 4 personen


Benodigdheden:

Voor de marinade:

- 2 eetlepel chili-olijfolie

- 4 teentjes knoflook, geperst

- 2 lente-uien, fijngehakt

- 1 theelepel geraspte verse gember of 2 theelepels gemberpoeder

- 3,75 dl rijstazijn

- 1,25 dl milde ketjap

- 170 gram honing

Verder:

- 1 stuk varkensfilet circa 800 gram

- 2 fijngehakte uien en 2 eetlepels fijngehakte peterselie

- 2,50 dl kippenbouillon

- 2 eetlepels citroensap

- 125 gram gesmolten boter

 

Aan de slag!

Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet ze over het vlees. Laat dit 4 uur intrekken. Haal het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken. zet de marinade apart en verwarm de over voor op 150 graden. Laat het vlees in een ondiepe overschaal in circa 45 minuten gaar worden, overgiet het onderwijl regelmatig met de marinade. Haal het vlees uit de oven en laat het even afkoelen.

Doe de bouillon, citroensap, peterselie en iu in een pan en voeg de rest van de marinade toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laar de saus 15 minuten pruttelen tot hij is ingedikt. Snijd intussen het vlees in dunne plakken en leg het op een schaal. Voeg al roerend de gesmolten boter bij de saus en giet dit over het vlees.

 

Eet smakelijk!

 

(bovengeplaatste afbeelding hoeft niet precies overeen te komen met het genoemde recept)



Maak jouw eigen website met JouwWeb