Abrikozen Yoghurt Dessert
Nagerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
* 1 blik abrikozen (425ml)
* 2 zakjes vanillesuiker
* 1 el zoetstof
* 50 g witte schuimkoekjes
* 400 g volle yoghurt
* 100 ml slagroom
* munt om te garneren
Aan de slag!
Laat de abrikozen uitlekken en vang het vocht op. Houd 2 abrikozen apart, pureer de rest met de staafmixer en 1 zakje vanillesuiker, de zoetstof en 1 el van het sap. Voeg als de puree te dik is nog 1 el sap toe. Verdeel de abrikozenpuree over 4 schaaltjes. Zet in de koelkast.
Verkruimel de schuimkoekjes. Roer 1 zakje vanillesuiker door de yoghurt. Klop de slagroom stijf en spatel samen met de schuimkruimels door de yoghurt. Verdeel de yoghurt voorzichtig over de vier schaaltjes met abrikozenpuree. Snijd de 2 achtergehouden abrikozen in stukjes. Garneer de desserts met de abrikozenpartjes en een blaadje munt.
Eet smakelijk!